UADR | Фестиваль дронів та Чемпіонат Східної Європи з дрон-рейсингу стартували в Ужгороді
16896
single,single-post,postid-16896,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Фестиваль дронів та Чемпіонат Східної Європи з дрон-рейсингу стартували в Ужгороді

Снимок экрана 2017-12-19 в 17.17.44

03 Сен Фестиваль дронів та Чемпіонат Східної Європи з дрон-рейсингу стартували в Ужгороді

УЖГОРОД-КИЇВ. 2 вересня. УНН. Сьогодні у рові Ужгородського замку розгорнули свої локації Чемпіонат Східної Європи з дрон-рейсингу та фестиваль дронів «Dronevar», передає кореспондент УНН.

На Закарпаття приїхали кращі дрон-рейсери України та учасники з-за кордону, зокрема перший чемпіон світу з перегонів дронів австралієць Чед Новак. Загалом гостями замку стали 32 дрон-рейсери та понад сотні дронів.

Протягом двох днів дрон-рейсери проходитимуть кваліфікаційні відбори та змагатимуться у дрон-перегонах на спеціально облаштованій трасі.

Фестиваль дронів_4

«За результатами перегонів буде визначено трьох кращих дрон-рейсерів, які отримають право долучитися до збірної України на наступному світовому чемпіонаті. Сьогодні на Закарпаття приїхали кращі дрон-рейсери з Києва, Одеси, Запоріжжя, Рівного, Львова, Кролевця (Сумська область), Харкова, Дніпра. Ці пілоти є постійними учасниками змагань різних рівнів, переможцями етапів європейських чемпіонатів. Можна сказати, що свого роду столицею українського дрон-рейсингу є місто Київ, а ось кращі пілоти мешкають у Києві, Рівному, Запоріжжі та Одесі», – розповів УНН співорганізатор заходу, представник Всеукраїнської асоціації дрон-перегонів Ілля Дашивець.

Фестиваль дронів_3

Побачити не лише змагання, але й відчути швидкість і складність перегонів, глядачі могли як спостерігаючи за трасою, так і за онлайн-відтворенням польотів дронів на великих екранах. Безперечно, найбільшу цікавість дійство викликало у дітей, які стежили за перебігом чемпіонату зі стін замку та з оглядового майданчику.

«Цей фестиваль має стати щорічним на Закарпатті. Окрім безпосередньо перегонів дронів захід має і культурно-просвітницьку місію. Ми плануємо «оживити» 14 замків Закарпаття, не залежно від їхнього стану. Йдеться, зокрема, про Невицький замок, замок Шенборна, Мукачівський, Хустський, замок Сент-Міклош, Виноградівський та інші. Ми хочемо привернути увагу до цих архітектурних пам′яток, показати їх у цікавому ракурсі, зокрема дрони це можуть зробити, а фото з землі не завжди розкривають всієї краси. Цього року фестиваль дронів проходить в Ужгородському замку, наступного плануємо цей захід, але дещо у розширеному масштабі, на розвалинах Хустського замку», – зазначив закарпатський співорганізатор заходу Євген Забарило.

Фестиваль дронів_1

Сьогодні учасники проходили кваліфікаційні відбори, результати яких вплинуть на їхній рейтинг у завтрашніх перегонах дронів. Окрім динамічного дійства на трасі, відвідувачі змогли познайомитися і з пілотами, і з їхнім технічним оснащенням. Безпосередньо на місці проведення змагання розгорнули намет, де дрони відновлювали після падінь, готували апарати до старту, а пілоти ділилися враженнями і досвідом участі у популярному виді спорту.

Источник: http://www.unn.com.ua/uk/news/1685312-festyval-droniv-ta-chempionat-skhidnoi-yevropy-z-dron-reisynhu-startuvaly-v-uzhhorodi