UADR | У КРОПИВНИЦЬКОМУ 50 КРАЩИХ ПIЛОТIВ ЗМАГАЮТЬСЯ НА ЧЕМПІОНАТІ З ДРОН-РЕЙСИНГУ. ФОТО
16900
single,single-post,postid-16900,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

У КРОПИВНИЦЬКОМУ 50 КРАЩИХ ПIЛОТIВ ЗМАГАЮТЬСЯ НА ЧЕМПІОНАТІ З ДРОН-РЕЙСИНГУ. ФОТО

Снимок экрана 2017-12-19 в 17.22.45

02 Окт У КРОПИВНИЦЬКОМУ 50 КРАЩИХ ПIЛОТIВ ЗМАГАЮТЬСЯ НА ЧЕМПІОНАТІ З ДРОН-РЕЙСИНГУ. ФОТО

У Кропивницькому 50 кращих пiлотiв змагаються на чемпіонаті з Дрон-Рейсингу. ФОТОСьогоднi, 7 жовтня, бiля будинку культури «Авiатор» на мiкрорайонi Новомиколаївка вiдбулося свято безпiлотних лiтальних апаратiв «Свiт дронiв». Пiд час заходу працювало декiлька майданчикiв: майстер-класи з робототехнiки та керування дронами, виступи музичних колективiв.

Родзинкою свята став фiнальний етап чемпiонату України з Дрон-рейсингу – перегонiв швидкiсних дронiв, що органiзовує Українська Асоцiацiя Дрон-Рейсингу (UADR). За звання кращого пiлота змагалися 50 спортсменiв з усiєї України. Особливiстю траси стало те, що учасникам доводилося облiтати справжнi лiтаки, якi розмiщенi в музеї пiд вiдкритим небом.

Начальник Кiровоградської льотної академiї Нацiонального авiацiйного унiверситету Сергiй Недiлько зазначив, що такi змагання у Кропивницькому проводитимуть щорiчно.

«Потрiбно впроваджувати новi технологiї, це допоможе зрости економіці. Законодавча база не має стати перешкодою, однак потрiбно розумiти, що дрон – це об’єкт пiдвищеної небезпеки, який може нанести велику шкоду», — пiдкреслив Сергiй Недiлько.

Спортсмен Олександр Мазур iз Борисполя цьогорiч вже вп’яте бере участь у змаганнях з дронiв.

«Сьогоднi ми долатимемо доволi складну трасу. У мене є двоє дронiв, які я вже власними силами вдосконалював», — зазначив спортсмен.

Змагання триватимуть i завтра, 8 жовтня.

Фото Тетяни Пташник

Источник: http://rk.kr.ua/u-kropivnitskomu-50-kraschih-pilotiv-zmagajutsja-na-chempionati-z-dron-reisingu-foto